Film: Vi  filéar "rund" fisk


Recept

Basilika- och jordgubbsfylld gös

4 portioner

2 gösfiléer med skinn (eller makrill)

2 dl jordgubbar

1 kruka basilika

salt och peppar

bindgarn

2 röda paprikor

1 knippe salladslök

balsamicosirap

potatis

 

Hacka jordgubbarna grovt och blanda med basilika. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda, krydda med salt och peppar. Täck en filé med jordgubbsröran, lägg den andra filén ovanpå. Bind ihop med bindgarn som på bilden. Grilla. Använd gärna digital termometer, fisken är klar vid en innertemperatur på 52°.
Paprika och salladslök är gott att grilla till. Tänk på att salladslöken blir klar på någon minut. Ringla balsamicosirap över fisken när en är klar och servera med nykokt potatis.



Fiskbiff á la Lindström

4 portioner

500 g grovmalen fiskfärs
gärna av gös, gädda, kolja eller lax
1/2 dl finhackad lök
smör att steka i
2 msk senap
3/4 dl inlagda fintärnade rödbetor
2 msk kapris
salt och svartpeppar

 

Persiljesmör
100 g smör
1/2 dl finhackad persilja
citronsaft att smaka av med
salt och peppar

Biffar
Fräs löken i smör.
Blanda ihop fiskfärsen och äggen till en jämn smet.
Blanda i löken och övriga ingredienser. Forma till 4 biffar.
Stek i panna ett par minuter på varje sida

Persiljesmör
Mixa smör och persilja och smaka av med salt,
peppar och citronsaft

Servera med råstekt potatis, persiljesmör och saltgurka.
Kan med fördel serveras med rödvinsky